TOPKAPEL
V

Wie is Topkapel?

Topkapel is een fabrikant van op maat gemaakt dakkapellen.
Topkapel is het antwoord op de vraag naar geprefabriceerde dakkapellen van hoge kwaliteit. Bewust kiest Topkapel voor prefabricage (prefab) in plaats van het ter plekke opbouwen van een dakkapel. De voordelen van prefab zijn legio. Niet gehinderd door weersomstandigheden kan elke dakkapel met volle aandacht worden gebouwd. Er is alle gelegenheid voor kwaliteitscontrole en detailafwerking. En omdat vrijwel alle werkzaamheden op de begane grond plaatsvinden worden de risico's die werken bovenop een dak met zich meebrengen tot een minimum beperkt.

Een speciaal voor dit doel ingerichte werkplaats.
In een overzichtelijk, stapsgewijs proces wordt elke dakkapel vanaf 'de grond' opgebouwd. Niet alleen bevordert dit de kwaliteitsborging en efficiency, het maakt ook verregaand maatwerk mogelijk. Met specifieke wensen van een opdrachtgever kan vanaf het begin rekening worden gehouden.

Een Topkapel voldoet aan de hoogste eisen van het bouwbesluit.
Elke Topkapel wordt gebouwd volgens een in eigen beheer ontwikkelde constructie en procedure. Doordat consequent voor hoogwaardig materiaal wordt gekozen voldoet elke Topkapel aan de strenge eisen van het nieuwe Bouwbesluit.

Op basis van in eigen beheer ontwikkelde specificaties.
De uitgekiende constructie van een Topkapel toont de jarenlange ervaring van de mensen die 'm ontwikkeld hebben. Aan elk detail is gedacht. Zo is rekening gehouden met uiteenlopende wensen op het gebied van verlichting, airco/verwarming, screens of rolluiken. De geïntegreerde bevestigingspunten voor de takelogen kunnen ook gebruikt worden voor de montage van zonnepanelen. Het is bijna jammer dat veel details niet meer te zien zijn als de Topkapel eenmaal is geplaatst.

Uitvoeringen

Aan elke wens kan worden voldaan
Elke Topkapel kan worden geleverd in drie uitvoeringen: Topkapel Pro 6+, Pro 5+ en Pro 4+. Het verschil tussen de uitvoeringen wordt bepaald door de dikte van de zijwanden. In onderstaand overzicht is goed te zien om welke verschillen het gaat. De juiste keuze is niet alleen een kwestie van smaak of budget; ook de beschikbare versus de benodigde ruimte en gewenste (of noodzakelijke) uiterlijke aspecten spelen een rol.

Elke topkapel, ongeacht de gekozen uitvoering, voldoet aan de strengste eisen van het Bouwbesluit, dat zich qua isolatie uitsluitend richt op het dak van een dakkapel.

Elke uitvoering biedt optimaal comfort
Elke topkapel is gegarandeerd 100% wind- en waterdicht, en biedt optimaal comfort. De dikte/isolatiewaarde van de zijwanden beïnvloedt de hoeveelheid energie die benodigd is om de ruimte binnen de Topkapel op een bepaald niveau te houden.
Voor een algemene ruimte waarin af en toe iemand aanwezig is voldoet iedere uitvoering uitstekend. Voor een ruimte waarin zomer en winter, overdag en 's avonds gewerkt wordt is het raadzaam om voor de uitvoering Pro 6+ te kiezen. Niet zozeer omdat de uitvoering Pro 4+ of Pro 5+ niet zou volstaan, maar vooral omdat de extra investering in hogere isolatie snel zal worden terugverdiend.

Topkapel Pro 6+ 
De Topkapel Pro 6+ heeft een totale isolatiewaarde die hoger is dan Rc=6 m2W/K. De zijwanden van de Pro6+ bieden, met een breedte van maar liefst 170 mm, maximale ruimte voor het aanbrengen van isolatiemateriaal.

De juiste keuze...
Met name in nieuwbouw wordt vaak voor de Topkapel Pro 6+ gekozen, maar ook voor degene die simpelweg het beste van het beste wil is de Pro 6 de juiste keuze.

Topkapel Pro 5+
De Topkapel Pro 5+ heeft een totale isolatiewaarde die hoger is dan Rc=5 m2W/K. De zijwand dikte van 145 mm maakt een aanzienlijk pakket isolatie mogelijk, zonder daarbij heel veel binnenruimte op te offeren.

De juiste keuze...
De Topkapel Pro 5+ is de meest toegepaste Topkapel. Vooral bij de zogenoemde 'na-oorlogse' woningen (gebouwd tussen 1950 en 2010) wordt deze veel gekozen. De Pro 5+ is het optimale midden tussen zoveel mogelijk binnenruimte én zoveel mogelijk isolatie.

Topkapel Pro 4+
Met 100 mm zijwand dikte biedt deze uitvoering maximale binnenruimte, zonder overigens heel veel concessies te doen aan de isolatie; ook deze uitvoering voldoet volledig aan de strengste eisen van het Bouwbesluit.

De juiste keuze...
Vooroorlogse woningen (gebouwd tot ± 1940) worden regelmatig van een Topkapel Pro 4+ voorzien, omdat de zeer slanke zijwanden perfect aansluiten bij de architectuur uit die tijd.

Dakrand

Standaard dakrand
Een Topkapel wordt standaard uitgevoerd met een dakrand van 285 mm. Het biedt ruimte aan screens of rolluiken, en geeft de Topkapel een robuuste uitstraling.

De juiste keuze...
Met name als de 'stoere' uitstraling en/of als rolluiken gewenst of vereist zijn is de standaard dakrand de aangewezen keuze.

Schuine dakrand
De schuine dakrand combineert de voordelen van de standaard dakrand met die van de smalle dakrand; ruimte voor screens, en toch maximale daglichttoetreding.

De juiste keuze...
De hierboven genoemde voordelen van maximale daglichttoetreding gecombineerd met de ruimte voor screens zijn vaak de reden voor de keuze voor de schuine dakrand.

Smalle dakrand
De smalle dakrand van 200 mm maakt het mogelijk om een slanke en ranke dakkapel te maken, die vanaf de begane grond een bescheiden aanzicht geeft. Zelfs deze uitvoering is leverbaar met geïntegreerde (verduisterende) zonwering.

De juiste keuze...
De smalle dakrand in combinatie met de uitvoering Po 4+ sluit perfect aan bij de vaak minimalistische architectuur van oude en monumentale gebouwen.

Kozijnen

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen zijn zeer populair, mede omdat ze - indien gewenst - qua uitstraling niet van hout zijn te onderscheiden en bijna alle Nederlandse raamtypes mogelijk zijn. Kunststof kozijnen zijn daarbij ook vaak het voordeligst en bovendien onderhoudsarm, u hoeft ze nooit te schilderen. Kunststof kozijnen zijn erg veilig, omdat ze voorzien zijn van dikwandige versterkingen, inbraakvrije scharnieren en inbraakvrij beslag.

Volop keuze uit speciale kleuren, folies en afwerking
Inmiddels is de keuze in kleuren en (structuur-)folies bijna onbeperkt. Hierdoor kunnen de kunststof kozijnen in een Topkapel volledig aansluiten bij de kozijnen en de architectuur van de onderliggende woning. Van helder wit tot sfeervol groen en van volkomen glad tot een houtnerf folie die, zeker op een dakapel, niet van hout is te onderscheiden.

Houten kozijnen
Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Houten kozijnen worden voorzien van meerpuntssluitingen, rubber afdichtingen en inbraakvrij beslag. De hardhouten kozijnen worden af fabriek gespoten in een dekkende laag grondverf op waterbasis, maar kunnen ook extra worden behandeld in een kleur naar keuze. Uiteraard worden de kozijnen voorzien van het KOMO-keur, Garantiefonds Timmerwerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Kiezen voor de pure kwaliteit van hout
Bij de keuze voor Topkapel met houten kozijnen speelt persoonlijke voorkeur speelt een grote rol. Een ambachtelijke en soms klassieke uitstraling, gecombineerd met de allernieuwste technieken. Alle gewenste profileringen en vele detailleringen zijn mogelijk.

Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen gaan een leven lang mee, zijn onderhoudsarm en zijn in alle kleuren, ook in combinatiekleuren, leverbaar.
Met de nieuwste structuurlakken is de uitstraling en de look van traditioneel staal optimaal te reproduceren. Het oude Hollandse “grachtengroen“ is daar een voorbeeld van. Aluminium kozijnen hebben een geïsoleerd driekamersysteem en zijn standaard voorzien van inbraakvrij beslag volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Aluminium kozijnen, een unieke keuze
Een Topkapel met aluminium kozijnen is een bijzondere verschijning. Waarschijnlijk komt dit doordat in de tijd dat stalen kozijnen populair waren, men ook veelal huizen bouwde met platte daken. De stalen kozijnen worden vervangen door aluminium; maar op een plat dak kan geen dakkapel geplaatst worden.
In het bijzondere geval dat voor aluminium gekozen wordt (zoals in de foto hiernaast), levert dat een unieke Topkapel op.

Accessoires

Geïntegreerde rolluiken; extra veiligheid en volledige verduistering
Naast maximale inbraakpreventie bieden rolluiken ook een volledige verduistering. Zeker in de - veel voorkomende - situatie waarbij door plaatsing van een Topkapel een slaapkamer wordt gecreëerd een zeer gewenste mogelijkheid.

Geïntegreerde screens , de perfecte zonwering
In een situatie waarbij direct invallend zonlicht soms hinderlijk kan zijn, bieden de snelsluitende screens de perfecte oplossing. Voor maximaal comfort is een draadloze afstandsbediening standaard.

Screenline zonwering
Wanneer de wens bestaat om de mate van zonwering van uur tot uur te regelen, ligt de keuze voor Screenline voor de hand. De horizontale lamellen zitten - volledig onderhoudsvrij - tussen twee lagen beglazing, waardoor ze ook in de 'kiep'stand van een raam bruikbaar blijven.

Voorbereid voor geïntegreerde binnenverlichting
De constructie van een Topkapel maakt het plaatsen van in het plafond verzonken verlichting mogelijk. Door te kiezen voor LED verlichting kan dit ook nog eens bijzonder energie zuinig.

 

Ingebouwde verwarming mogelijk
Onzichtbaar weggewerkt in het plafond biedt infra rood verwarming bijzonder veel comfort en werkt zeer efficiënt. Aan te bevelen als de ruimte die ontstaat door de plaatsing van een Topkapel dagelijks wordt gebruikt.

Verwarmen én koelen? Ook dat kan
Zeker als het dakvlak waarin de Topkapel is geplaatst vol in de zon ligt, is de mogelijkheid van gecombineerde verwarming én koeling een uitkomst. Door de zeer compacte bouw is de installatie zowel van binnen als van buiten nauwelijks zichtbaar.

Standaard takelogen
Hoewel op zich geen accessoire - elke Topkapel wordt er standaard mee uitgerust - verdienen de takelogen wel extra vermelding. Ze zorgen ze voor een veilig en schadevrij transport, zowel tijdens de productie als bij het vervoer naar de plaatsingslokatie. Bij het laatste stukje transport door de lucht vormen de takelogen een stabiele en zekere bevestiging, die de - veel voorkomende - beschadiging van transportbanden elimineert.

Voorbereid op zonnepanelen
De standaard takelogen waarmee elke Topkapel wordt uitgerust bieden, naast veilig transport, ook een ander groot voordeel. Ze kunnen gebruikt worden voor de bevestiging van zonnepanelen. De ogen zijn vanaf het begin in de constructie verankerd. Daardoor kan iedere topkapel op het moment dat dat gewenst is, zonder constructieve aanpassingen van zonnepanelen worden voorzien.

Details

Alle gebruikte materialen zijn van topkwaliteit
Elke topkapel is het resultaat van een uitgekiende constructie, en wordt samengesteld uit de beste materialen.
De basisconstructie (sterkteklasse C28) is berekend en gebouwd op stabiliteit, windlast en dakbelasting.
De ingenieuze detaillering, waarbij rondom op het dak een afwateringsgoot wordt geformeerd, zorgt voor een beperkte hoogte van de dakrand.
Hoogwaardige kunststof EPDM dakbedekking wordt strak en naadloos wordt verlijmd op het dak.
De geanodiseerde aluminium daktrim of zinken dakrand werkt het geheel perfect af.
Het dakwater wordt onzichtbaar afgevoerd en indien gewenst kan een 'stadsuitloop' worden toegepast.
De speciaal ontwikkelde hijsogen zorgen voor een veilig en schadevrij transport.
Elke Topkapel wordt geleverd met maar liefst 15 jaar garantie op constructie en dakbedekking.

Kortom: een Topkapel maakt zijn naam als 'Rolls Royce' onder de dakkapellen meer dan waar.

 

Garantie

15 jaar garantie!
Elke Topkapel wordt geleverd met 15 jaar garantie op de constructie en op de wind en waterdichtheid van de dakbedekking. Ook op de kozijnen die in een Topkapel worden geplaatst krijgt u garantie, die volledig is afgestemd op de gekozen materiaal soort (kunststof, hout of aluminium. Alle kozijnen in een Topkapel worden geleverd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen en waar van toepassing KOMO Keur (kunststof en hout), het VKG Keurmerk (kunststof) en het Garantiefonds Timmerwerk (hout).

De zekerheid van ervaren dealers
Een Topkapel wordt uitsluitend geleverd via een streng geselecteerd en gecontroleerd dealernetwerk. Elke dealer beschikt over jarenlange ervaring, gekwalificeerde eigen vakmensen én een solide en stabiele bedrijfsvoering. 

Lees alles in onze folder

Naast deze website hebben we ook een folder waarin alles over topkapel beknopt beschreven wordt.

In de folder is alle informatie van deze website overzichtelijk samengevat. Op de laatste pagina van de folder vindt u een bijzonder handig en compleet overzicht van alle modellen en uitvoeringen.
U kunt deze folder als Pdf bekijken of downloaden.
Een of meer gedrukte exemplaren van de folder kunt u opvragen via ons mailadres.

3 dagen in 3 minuten...

Onderstaande 'timelapse' opname toont het ontstaan van een Topkapel. In werkelijkheid duurt het ongeveer drie dagen voordat een hoeveelheid eerste klas materiaal wordt omgetoverd tot een hoogwaardige Topkapel. Volgens een geheel in eigen beheer ontwikkelde constructie en aan de hand van een zeer nauwkeurig beschreven montage protocol wordt elke Topkapel op maat geheel naar wens van de opdrachtgever gemaakt.

Elke detail wordt met zorg geproduceerd en in alle fasen is de kwaliteitscontrole bijzonder hoog. Door de grote hoeveelheid mogelijke accessoires en uitvoeringen is vrijwel geen enkele Topkapel gelijk aan de vorige of de volgende. En dat is precies waarin een Topkapel zich onderscheid van bijna alle anderen; Topkwaliteit en maatwerk tot in het kleinste detail.

Topkapel dealersRhône 34 (Forepark)
2491 AP Den Haag

070 - 386 44 84
www.dreumel.nl
info@dreumel.nl


Westvlietweg 61D
2941 ED Den Haag

06 81 43 41 42
www.bkkd.nl
info@bkkd.nlDorpstraat 35
1182 JB Amstelveen
 
020 640 51 66
www.amstellandkozijnen.nl
info@amstellandkozijnen.nl 


Satellietbaan 12D
2181 MH HILLEGOM

0252 - 534 772
F 0252 - 534 012
www.selectwindowsbijster.nl
info@selectwindowsbijster.nl


Industriestraat 8A
1704 AA Heerhugowaard

072 572 15 89
www.deza.nl
info@deza.nl


Broekerdreef 134-140
1991 AZ Velserbroek

088 97 22 100
www.vandervlugt.nl
info@vandervlugt.nl


Haarbrug 6
3751 LM Bunschoten
 
033 24 555 30
www.multikozijn.nl
info@multikozijn.nlHoefsmidstraat 35
3194 AA Hoogvliet
 
010-4382805
www.kozijnenzo.nl
info@kozijnenzo.nl 


Hoorn 33
6713 KR Ede

0318-646108
www.kozijncenter-ede.nl
iinfo@kozijncenter-ede.nl